Het Chr. Gemengd Koor Zwolle heeft, net als zovele verenigingen, te maken met de maatregelen die genomen zijn i.v.m. het corona-virus. Gelukkig was er om verschillende redenen geen Oranjeconcert in april gepland, zodat dat niet afgelast hoefde te worden. Wel moest de medewerking aan twee kerkdiensten afgezegd worden, maar die worden momenteel toch niet gehouden.

Repeteren kan ook niet, want het koor is te groot en anderhalve meter van elkaar zitten met zingen gaat niet lukken. Nog afgezien van het feit dat het niet verstandig is om met een grote groep bij elkaar te komen. De overheid heeft bekend gemaakt dat het in ieder geval tot 1 juni verboden zou zijn. Aangezien eind juni de gebruikelijke zomervakantie van het koor begint, heeft het bestuur besloten om niet meer te beginnen in juni, als het dan al mogelijk zou zijn.

Maar nu er is wel een vreemde situatie ontstaan. Per 1 april zou de nieuwe dirigent Cor Ploeg uit Genemuiden het koor gaan leiden. Maar ja, geen repetitie, dus geen werk voor hem. Het betekent een vreemde start voor zowel dirigent als koor. Afwachten of na de zomer het werkelijke begin kan worden gemaakt.